Soorten betonnen schuttingen en kosten

In dit artikel geven wij informatie over verschillende varianten van een betonnen schutting en de kosten van het materiaal. De soorten van een betonnen schutting lopen erg uit een en wij geven de voordelen aan van elk soort en advies bij de wensen en behoeften die jij kan hebben. Je leest hier meer over in dit artikel!

3 soorten betonnen schuttingen

Betonplaten tussen betonpalen

De eerste variant van een betonnen schutting is een soort met betonplaten met betonpalen. Deze constructie is klassiek en een redelijke goedkope variant van een betonnen schutting.

Als het uitzicht niet van belang is of je wilt de schutting vol laten groeien met planten, is het verstandig om voor deze variant te kiezen. Dit is ideaal als je een beperkt budget hebt.

Kosten van deze variant

De prijs zal ongeveer €30,- per meter zijn exclusief de plaatsing van de schutting.

Betonnen schutting in combinatie met hout

Er is ook een mogelijk om met je schuttig hout en beton te combineren. Deze variant heeft vaak een beton plaat aan de onderkant van de schutting zodat het hout van de schutting beschermt wordt tegen een vochtige ondergrond.

De palen zijn van beton en de schermen zijn gemaakt van hout. Als je meer waarde hecht aan uitzicht, is dit zeker een aanrader, hierdoor kan je genieten van de warme look van het hout en de stevigheid van het beton.

Kosten van deze variant

De prijs zal ongeveer €50,- per meter zijn exclusief de plaatsing van de schutting en de prijs kan nog wel eens verschillen door de keuze van het hout.

Betonnen schutting met structuur

Deze variant is de afgelopen jaren erg populair geworden, je kan bij deze variant kiezen voor betonnen schermen met keienstructuur of houtnerf. Door de structuur aan te brengen in het beton vermijdt je de kille look van het beton en zorg je juist voor een moderne look.

Kosten van deze variant

De prijs zal ongeveer €80,- per meter zijn exclusief de plaatsing van de schutting.