In dit artikel delen wij een aantal factoren die je tuin een enorme metamorfose kunnen geven. Wij hopen met dit artikel inspiratie te kunnen geven aan de lezer. Wij nemen je mee in de wereld van tuininspiratie, laat jezelf verrassen!

Water in je tuin

Als je rust wil creëren in je tuin, is het zeker een aanrader om een vijver in je tuin aan te leggen. Hierdoor zorg je voor leven in je tuin en kan je extra genieten van het groen, dieren en het water in je tuin.

Je kunt natuurlijk zelf bedenken wat voor vorm je wilt voor je vijver, dat kan je bepalen aan de hand van de stijl van je tuin.

Bomen

Eigenlijk is een boom onmisbaar in een tuin en zou iedere tuin een boom moeten hebben omdat dit een sierelement is, hoogte geeft in je tuin en beschutting biedt voor bijvoorbeeld vogels.

Als je een koel plekje wilt, dan is het zeker een must om een boom te hebben. In de omgeving van de boom is het 1°C koeler en de stralingstemperatuur neemt tot de helft af.

Paden in je tuin

Door paden in je tuin aan te leggen, kan je voor een andere uitstraling zorgen en kan je de inrichting zo maken dat je langs alle bloemen en planten loopt zodat je daar extra van kan genieten. Door een mooi pad aan te leggen, kan je een mooi beeld creëren wat fijn is om naar te kijken.

Lounge ruimte

Als je veel in de tuin zit, adviseren wij om een lounge ruimte te maken waar je heerlijk kan wegdromen en kan genieten van het weer.

Je kan er bijvoorbeeld een bank met grote kussens kwijt waar je kan zitten en een buitenhaard als het wat koeler wordt buiten. Ook kan je wat extra spullen halen om wat meer sfeer te creëren. Je kan in ieder geval al je creativiteit kwijt!